Logo
Plezier in het leren van een taal!

Quechua

De taal van de Inca's.

In de dertiende eeuw spraken ongeveer 12 miljoen mensen  het Quechua. Het ging om een gebied dat zich over 4000 kilometer uitstrekte in het Andesgebergte en liep van het Zuiden van Colombia langs Peru en het tegenwoordige Bolivia tot in het Noorden van Argentinië en Chili. Het was het territorium van de Inca’s. Het Peruaanse Cuzco was hun keizerlijke hoofdstad, maar volgens de legende ligt de oorsprong van het Inca volk nabij het Titicacameer.

Nog steeds is het Quechua de voertaal van een groot aantal mensen vooral in Peru, Ecuador en Bolivia. Zo kan het gebeuren dat je op vakantie bent in bijvoorbeeld Peru en gezellig naar de markt gaat. Je spreekt een aardig mondje Spaans maar komt toch tot de ontdekking dat het vrijwel onmogelijk is om met mensen te communiceren. Ze spreken een onbekende taal die je niet thuis kunt brengen. Het is Quechua. Overigens overkomt dit niet alleen de buitenlanders maar ook mensen die afkomstig zijn uit het land zelf.

Daarom willen wij aandacht besteden aan deze belangrijke taal. Aan mensen die goed Spaans spreken, bieden wij vanaf nu de mogelijkheid kennis te maken met deze bijzondere taal.

Taalcursus

Lesrooster Groepslessen Quechua

September 2020

Niveaus AULA Taleninstituut

Dag

Tijdstip

Boek

Locatie

Beginners 1
Deze cursus wordt gegeven vanuit het Spaans. Het is daarom vereist dat de cursist de Spaanse taal goed beheerst.

Woensdag

19.00-20.30

Boek

Wijkcentrum

Boeken Quechua

Taalcursus

Wij werken met het boek Qallarinapa. 

Prijzen cursussen Quechua

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende cursussen. Alle prijzen zijn exclusief lesmateriaal. Wij brengen geen btw in rekening.

Groepslessen

€ 210,-

Privé-lessen voor volwassenen

€ 50,-

Taaltraining voor bedrijven